Тинекс – креативно изложување на производи

Пријатно се изненадив кога влегов во реновираниот Super Tinex маркет кај Драмски. Имено, ја искористиле можноста да изложат некои производи меѓу просторот на нивните ескалатори. Ова одлично функционира, најпрвин бидејќи е нешто неочекувано, а и го збогатува искуството на пазарење со тоа што им дава можност на посетителите да изберат производ во движење.

Погледнете како тоа изгледа на видеoтo подолу:

п.с. Моите познаници од социјалните мрежи ми посочија дека овој начин на изложување веќе се применува подолго време што е одлична вест. Иако не сум имал можност да влезам во некои од овие маркети на две нивоа, мислам дека овој пристап сеуште на потрошувачот му нуди дополнително и збогатено искуство на пазарење.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s